Powderly

Architecture Residential Melbourne , Australia

Large brunswickresidence05

Media Contact

18 Images

Want to download these images? Make sure you confirm usage rights with the BowerKit owner / contact person.

Small brunswickresidence01

1.

5792 px 8688 px 11 MB A3 print
Small brunswickresidence02

2.

5792 px 8688 px 8 MB A3 print
Small brunswickresidence04

3.

8688 px 5792 px 9 MB A3 print
Small brunswickresidence05

4.

5792 px 8688 px 9 MB A3 print
Small brunswickresidence03

5.

5792 px 8688 px 7 MB A3 print
Small brunswickresidence06

6.

5792 px 8688 px 9 MB A3 print
Small brunswickresidence07

7.

8688 px 5792 px 7 MB A3 print
Small brunswickresidence09

8.

8688 px 5792 px 5 MB A3 print
Small brunswickresidence10

9.

5792 px 8688 px 8 MB A3 print
Small brunswickresidence08

10.

5792 px 8688 px 7 MB A3 print
Small brunswickresidence13

11.

5792 px 8688 px 6 MB A3 print
Small brunswickresidence12

12.

5792 px 8688 px 8 MB A3 print
Small brunswickresidence11

13.

5792 px 8688 px 11 MB A3 print
Small brunswickresidence14

14.

5792 px 8688 px 7 MB A3 print
Small brunswickresidence18

15.

5792 px 8688 px 9 MB A3 print
Small brunswickresidence17

16.

5792 px 8688 px 5 MB A3 print
Small brunswickresidence16

17.

5792 px 8688 px 6 MB A3 print
Small brunswickresidence15

18.

5792 px 8688 px 9 MB A3 print

Description

This boom-time terrace in Melbourne's inner north under-took a significant overhaul as the internal spaces were opened up to create connection and flow throughout an a previously internal and dark Victorian interior. Significant heritage listings prevented any significant external works. A black steel, contemporary window box punctures the rear north-facing facade, and takes advantage of the northern orientation. Formal reception rooms were given a new lease of life, with new openings made onto the grand hallway with colour, wall paper and decoration being embraced. Kitchens and bathrooms are clean and bright, while keeping the palette simple and refined. This old dame now has been given a new life as a contemporary family home that embraces and celebrates its past and future.

Details

Project size

300 m2

Site size

351 m2

Completion date

2017

Building levels

2

Project team

Tiny 2019 logo small

Bryant Alsop

Architects